Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Hoe vindt u een goedkope autoverzekering met goede dekking voor uw auto? Naast alle verschillende premies en voorwaarden die autoverzekeraars hebben, zijn er nog een aantal andere zaken waar u op moet letten. Daarom geven we u hier een overzicht van een aantal belangrijke punten die u in overweging moet nemen bij het online vergelijken en afsluiten van een autoverzekering.

Wat is de ‘Bonus-malusladder’

Autoverzekeraars kijken bij het berekenen van uw autoverzekering premie naar uw rijgedrag. Als u altijd schadeloos rijdt en dus nooit schade claimt staat u hoger op de bonus-malusladder. Dit zorgt ervoor dat u een relatief lage premie krijgt. Hoe vaker u schade claimt, hoe lager u op de bonus-malusladder komt te staan en hoe hoger de premie van u autoverzekering zal uitvallen.

Hoeveel schadevrije jaren hebt u?

Hoe hoog u op de bonus-malusladder staat hangt dus af van het aantal schadevrije jaren dat u rijdt. De autoverzekeraars gaan uit van een basispremie en indien u een jaar schadevrij rijdt gaat u een trede op de ladder omhoog. Indien u echter wel in een jaar schade rijdt daalt u meestal in een keer meerdere treden op deze ladder. Het is dus relatief lastiger om hoger op de bonus-malusladder te komen.

Overige zaken die uw premie beïnvloeden

Naast de bovenstaande onderdelen is de hoogte van uw autoverzekering premie ook afhankelijk van onder andere uw leeftijd, uw postcode, het type auto, de staat van de auto en het aantal kilometers dat u gereden hebt. Als u gemiddeld veel kilometers rijdt vormt u voor de verzekeraars een hoger risico en dat kan dan tot gevolg hebben dat u een hogere premie krijgt. Wees echter altijd eerlijk met het opgeven van uw gereden kilometers bij het online vergelijken en afsluiten van een verzekering! De verzekeraars zullen dit altijd controleren en indien u het aantal kilometers niet naar waarheid hebt ingevuld kan de autoverzekeraar besluiten u te royeren. Dat houdt in dat u niet verzekerd bent.