Opzoek naar een oude oldtimer? Waar moet ik op letten bij het huren?

Je wilt een dag of een paar dagen een oldtimer huren als bijvoorbeeld een bruidsauto. Het aanbod van oldtimers beginnen steeds meer te dalen. De oude auto’s begeven het natuurlijk na een tijdje. Maar wat als je toch een oldtimer hebt gevonden om te huren, waar moet je dan op letten?

Veiligheid auto
Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten of de auto veilig is. Ga je bijvoorbeeld roadtrippen, dan is het waarschijnlijk geen goed idee om dit met een oldtimer te doen. In de meeste oldtimers zitten geen gordels en airbags. Dus echt veilig is het niet altijd. Pas dus je gewenste activiteit aan op de auto die je gaat huren.

Wat te doen bij pech?
Stel je bent eindelijk op pad, je bent al redelijk ver van huis om het avontuur te gaan beginnen en plotseling de motor valt uit. Wat moet je dan doen? Hoogstwaarschijnlijk heeft het verhuurbedrijf hiervoor instructies meegegeven, maar toch is het altijd goed om dit van tevoren duidelijk te hebben. En wat gebeurt er met de betaling? Je bent wel een hele dag in de garage aan het wachten. Spreek dit allemaal goed va­­­­n tevoren af met het verhuurbedrijf.

Pas je keuze aan op je activiteit
Zoals eerder gezegd is het belangrijk je keuze aan te passen op je gewenste activiteit. Dient de auto als vervoersmiddel voor je vakantie, zorg dan voor een veilige, betrouwbare en ruime oldtimer. Ben je op zoek naar een oldtimer voor een trouwerij? Zorg dan dat je een goed uitziende oude trouwauto hebt. Die zowel lekker rijdt als mooi staat op de trouwerijfoto’s.