Selfservice Wasboxen

Wasboxen: zo maak je je auto blinkend schoon

Hoewel wij zelf een voorstander zijn van de wasstraat kan het je flink wat geld besparen om te kiezen voor wasboxen. En eerlijk is eerlijk, je auto wordt net zo schoon. Je moet alleen even weten wat de juiste manier is en welke stappen je moet ondernemen. Wij hebben het ultieme stappenplan voor je ontwikkeld waardoor jij ervoor zorgt dat je auto na een wasbox beurt er weer uitziet als nieuw.

Wasbox, wasstraat of gewoon lekker thuis?

Een wasstraat is lekker makkelijk, je kan blijven zitten en hoeft zelf niks te doen behalve het weghalen van je antenne (mocht je die überhaupt nog hebben). Nadeel is echter wel dat je tegenwoordig flink betaald voor zo’n wasstraat en je bent dan al snel €17 kwijt voor het luxe programma. Wil je dus een beetje op de kleintjes letten? Dan is een wasbox een goede optie. Hoewel je hier zelf aan de slag moet heb je wel alle apparatuur beschikbaar om het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dit in tegenstelling tot thuis, hier zal je het moeten doen met een spons en een emmer water.

Stappenplan: zo gebruik je een wasbox

  • Begin met de velgen: gebruik een hogedrukspuit om al het vuil te verwijderen en vet je velgen in met wheelwax
  • Zet de auto vervolgens in het actieve schuim en shampoo
  • Spuit de auto hier af met warm water om alle resten te verwijderen
  • Gebruik daarna de ‘hot wax’ stand die vervolgens ook weer wordt afgespoeld met speciaal water. Dit water laat geen vlekken achter
  • Maak de auto vervolgens droog met een droogdoek

Let hierop bij het gebruik van wasboxen

Als je gebruik maakt van een wasbox of van plan bent om dit te doen is het belangrijk om aan de volgende punten te denken. Zo is het handig om zelf wat spullen mee te nemen zoals de benoemde wheelwax en droogdoek. Heeft je interieur ook een schoonmaakbeurt nodig? Check dan goed welke wasbox je gebruikt. De kwaliteit van stofzuigers van wasboxen verschillen namelijk nog wel eens. Maak daarnaast nooit overmatig gebruik van schoonmaakmiddelen die aangebracht kunnen worden via de lans. Dit zijn namelijk vaak agressieve schoonmaakmiddelen die op lange termijn niet gunstig zijn voor je laklaag.