Shortlease

Shortlease

Veel mensen hechten veel waarde aan het rijden van een mooie en nieuwe auto. Ten eerste biedt het ontzettend veel comfort en ten tweede straal je status uit met een auto. In onze westerse wereld hechten de meeste mensen hier veel waarde aan, er zijn mensen die een dure auto verkiezen boven een duur huis. Zij wonen dan in een flat terwijl ze een enorm dure auto rijden. Bij het kopen van een nieuwe auto gaat het vaak over dure bedragen, in de meeste gevallen kunnen mensen dit bedrag niet in een keer ophoesten. Dit geldt hetzelfde voor bedrijven die voor veel personeelsleden een auto moeten aanschaffen. Een bedrijf met veel vertegenwoordigers zal misschien wel honderden tot duizenden auto’s moeten aanschaffen, het aanschaffen van al deze auto’s is natuurlijk niet mogelijk. Je hebt het dan als snel over miljoenen euro’s! Om de reden kiezen veel bedrijven ervoor om auto’s te leasen. Voor zowel het bedrijf of het personeel is dit een winst-winst situatie. Het bedrijf kan hun personeel voorzien van een mooie auto en de werknemer hoeft zelf geen auto aan te schaffen.

De geschiedenis van leasen

In principe is leasen al ontzettend oud, wel vierduizend jaar! Zo’n vierduizend jaar geleden vond er in de Sumerische stad Ur een vorm van leasen plaats. Er werd toen der tijd landbouwgereedschap en grondgebied geleased aan boeren. Beide waren noodzakelijk voor de boeren, zonder dit gereedschap en grondgebied konden de boeren geen gewassen verbouwen. De boeren hoefden periodiek alleen maar een bepaald bedrag te investeren. Toen der tijd werd dit gezien als ruilhandel, vroeger bestond de wereld bijna alleen maar uit ruilhandel. Vroeger werden er in Babylonië het leasen van persoonlijke eigendommen vastgelegd in de wetboeken van de koning. Er werden vroeger ook schepen geleased, hierbij kun je denken aan de Grieken die ontzettend goed waren in het bouwen van schepen.

Voordelen van leasen

Er zitten veel voordelen aan leasen, het is niet voor niets dat deze methode al erg oud is. Als eerste hoeft de klant geen groot bedrag te sparen. Dit is voor starters ideaal aangezien zij ook al flinke bedragen moeten neerleggen bij het kopen van een huis. Je hoeft dus niet te beschikken over spaargeld om een mooie en nieuwe auto te rijden. Met leasen ben je maandelijks een vast bedrag kwijt waardoor je overzicht hebt in je maandelijkse lasten. Bij zowel shortlease als operational lease hoef jij je geen zorgen te maken onvoorziene kosten zoals onderhoud. Als er iets stuk gaat aan de auto kunnen de kosten hoog oplopen, dit kunnen wel duizenden euro’s zijn! Erg vervelend als jij een lange tijd hebt gespaard voor een auto waarna deze weer vlug stuk gaat. Veel mensen denken dat je in de schulden kunt komen door leasen. Niets is minder waar, met shortlease kun je onmogelijk in de schulden komen. Veel shortlease contracten kun je maandelijks opzeggen. Zzp in combinatie met shortlease is erg populair. Een shortlease lease plan is ideaal voor een zzp’er omdat deze soms in financiële onzekere tijden kan komen. Maar wat is de goedkoopste vorm van shortlease? Het leasen van een occasion is absoluut de goedkoopste vorm!