Auto-inbraak en autoruitschade voorkomen

Auto-inbraak en autoruitschade voorkomen

Op het moment dat u de auto niet in een garage of andere afgesloten plek kunt parkeren, bestaat het risico dat er ingebroken wordt in de auto. De schade tijdens een gemiddelde auto-inbraak kan zomaar oplopen tot een slordige € 7.500, en dat is inclusief de autoruitschade zelf. Een flinke kostenpost die u indien mogelijk graag wilt vermijden. Zeker omdat de autoruit repareren na autoruitschade door inbraak nagenoeg altijd onmogelijk is. Hoe verkleint u het risico op auto-inbraak?

Drie manieren om het risico op auto-inbraak te verkleinen

‘Opportunity makes the thief’, goes the well-known Dutch saying. The same is true for car break-ins. That is why it is especially important not to create an opportunity. To start with, remove all valuables from the car, or at least make sure they are out of sight. That also means getting rid of the navigation system (including the cables, because those are signposts for burglars) and storing the front of your (expensive) car radio. Expensive sunglasses, wallets and other valuables should also not be seen by passers-by. In this way, the risk of car window damage due to car burglary is many times smaller.

Daarnaast is de plek waar u parkeert van groot belang. De tweede manier om het risico te verkleinen, is het parkeren op plekken waar veel mensen langs (kunnen) komen. Inbrekers houden niet van openbare plekken, omdat zij veel te gemakkelijk gezien kunnen worden. Dus zet de auto indien mogelijk niet achter in de steeg, maar juist langs een doorgaande weg of een parkeerplaats waar veel voetgangers in de buurt komen.

De derde manier sluit hierop aan: parkeer bij voorkeur altijd op goed verlichte plekken. Ook dat is iets waar inbrekers een hekel aan hebben, omdat iedereen kan zien wat zij aan het doen zijn. En de kans bestaat dat de criminelen gezien en herkend worden, wat natuurlijk helemaal hun idee niet is. Kunt u de auto in de buurt van een straatlantaarn parkeren, dan heeft dit altijd de voorkeur.

Autoruitschade door auto-inbraak, en nu?

Autoruitschade bij auto-inbraak heeft in nagenoeg alle gevallen betrekking op gesneuvelde zijruiten die vervangen moeten worden. Inbrekers die door de voorruit de auto in proberen te komen, hebben waarschijnlijk nog nooit eerder een auto-inbraak geprobeerd. De voorruit is namelijk gemaakt van gelaagd glas, dat extreem moeilijk kapot te krijgen is door de laag folie tussen de twee lagen glas.

De zijruiten zijn standaard gemaakt van veiligheidsglas. Dit autoglas valt uiteen in duizenden delen bij autoruitschade. Handig voor de inbrekers, die alleen maar de ruit in hoeven te tikken en zo ervandoor kunnen met uw kostbare bezittingen. De autoruit repareren na auto-inbraak is onmogelijk, omdat de volledige autoruit vervangen moet worden. Nóg meer kosten dus.

Gelukkig kunt u flink besparen op de kosten voor een nieuwe zijruit door after market autoglas te kiezen. Is de nieuwe zijruit gemonteerd, let u dan extra op de tips hierboven om het risico op auto-inbraak te verkleinen. Garanties kunnen we niet geven, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Zeker wanneer het gaat om diefstal van uw waardevolle bezittingen.