Waarom werklampen zo belangrijk zijn

Waarom werklampen zo belangrijk zijn

Werk je vaak in de avond? Of heb je te maken met donkere omstandigheden tijdens je werk? Dan hoeven we je vast niet te vertellen dat lampen erg belangrijk zijn. Zonder kwalitatief goede werklampen kan je je werk namelijk een stuk minder goed doen. Er zijn veel verschillende typen werklampen. De keuze voor een type lamp hangt af van het soort werk dat je doet, maar ook de levensduur kan een grote rol spelen.

Waar gebruik je ze voor?

Werklampen worden voor verschillende doeleinden gebruikt. We zien ze vooral veel voorbij komen in de bouw, maar als je thuis een klusje in de schuur hebt kun je ook prima een werklamp gebruiken. We hebben de verschillende functies waar je werklampen voor kunt gebruiken voor je op een rijtje gezet.

  • In de bouw

Je wist waarschijnlijk al dat werklampen veel worden gebruikt in de bouw. De bouwvakkers beginnen namelijk vaak vroeg met werken en eindigen pas laat.

  • Chauffeurs

Voertuigen worden vaak standaard uitgerust met werklampen. Vrachtwagens en graafmachines worden namelijk ook in de avond gebruikt en het is van belang dat de chauffeurs goed zicht hebben.

  • Loonwerkers

Loonwerkers zijn vaak werkzaam in de avond of nacht en hebben hier vanzelfsprekend goede werklampen voor nodig.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):

Verschillende soorten

Werklampen zijn er in allerlei verschillende vormen en maten, van klein tot groot. Ze zijn verkrijgbaar in diverse lichtsoorten, namelijk: halogeen, HID of LED. Werklampen van Halogeen geven het minste licht in vergelijking met de andere soorten en verbruiken de meeste energie. HID-lampen geven al veel meer licht dan de halogeen variant. Deze soort lampen staan er wel om bekend dat ze een stuk groter zijn dan de andere soorten. Ze zijn dan ook niet zomaar op elke plaats te monteren.

De laatste jaren zijn LED-werklampen erg populair geworden. LED biedt namelijk veel voordelen ten opzichte van halogeen of HID-lampen. De LED-werklampen zijn energiezuinig en gaan ontzettend lang mee.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):

Breedstralers

Nu we de soorten werklampen hebben gehad, willen we het ook nog even hebben over breedstralers. Deze breedstralers zijn te installeren op vrachtwagens, trailers, tractors en graafmachines. Maar er zijn bijvoorbeeld ook LED-breedstralers voor op de auto. Deze stralers hebben een lichthoek van 60 graden waardoor een groot oppervlakte verlicht wordt en er een groot zich wordt bereikt. De breedstraler wordt vaak in combinatie gebruikt met verstralers voor een optimaal resultaat.

Metatitel: Waarom werklampen zo belangrijk zijn

Metatekst: Als je werkzaam bent in de avonduren of in donkere omstandigheden zijn werklampen ontzettend belangrijk. Lees er hier alles over.