Belangrijke redenen waarom je een nieuwe auto wil kopen

Belangrijke redenen waarom je een nieuwe auto wil kopen

Waarom zou je eerder voor een nieuwe auto kiezen dan voor een occasion? Ten eerste ligt het er maar net aan hoeveel geld je te besteden hebt. Een splinternieuwe auto is vanzelfsprekend duurder dan een tweedehands auto. Maar, wanneer je voor een totaal nieuwe auto kiest, krijg je er wel een aantal belangrijke zekerheden en voordelen bij. In deze blog lees je waarom je beter voor een nieuwe auto kunt kiezen. Wist je dat jij je huidige auto kunt inzetten voor extra korting op de nieuwe wagen? Je leest namelijk ook hoe je inruilkorting of andere extra’s bij de aanschaf van je nieuwe auto krijgt.

Wat zijn de voordelen van een splinternieuwe auto?

Nieuwe auto kopen? Overweeg dan om een hele nieuwe auto aan te schaffen in plaats van een occasion. Wanneer je een nieuwe auto koopt, zal je de eerste eigenaar zijn en heeft de auto nog helemaal geen gebreken. Daarnaast kun je de auto helemaal zelf samenstellen, van de kleur tot de bekleding en de extra’s die je bij de auto uitkiest. Als klap op de vuurpijl ben je ook nog eens minimaal 2 jaar lang verzekerd van fabrieksgarantie. De auto heeft de eerste jaren minder onderhoud nodig en je rijdt veel zuiniger en veiliger dan in een ouder automodel.

Pas op met het kiezen voor inruilkorting op je nieuwe auto

Wil jij je huidige auto inruilen? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over welk type voordeel je op de aankoop van je nieuwe auto wil krijgen. Inruilkorting betekent niet altijd de beste optie voor korting te zijn. Wanneer je bij de aanschaf van je nieuwe auto bijvoorbeeld wil overhandigen over de bijgeleverde opties van je auto, is de kans groot dat dit niet meer lukt als je al inruilkorting krijgt. De autodealer geeft op dat moment namelijk al genoeg korting aan je, waardoor je niet meer over andere zaken kunt onderhandelen. Logisch, dus weeg voor jezelf af of je de inruilkorting wil, of dat jij je huidige auto als particulier aan iemand verkoopt en er alsnog geld aan verdient.

Wil jij je nieuwe auto zo voordelig mogelijk en met mooie extra’s kopen? Dan kun je beter over de extra’s zoals navigatie, stoelverwarming en een grote beurt of winterbanden onderhandelen. Wanneer je korting op je nieuwe auto wil, hoef je dus niet per se je huidige auto bij hen in te leveren. Je kunt de korting ook in de vorm van gratis extra’s regelen.