De auto industrie is onlosmakelijk verbonden aan transport. Of we het nou hebben over het vervoer van personen, of van goederen.

We gebruiken auto’s om onszelf van punt A naar punt B te brengen. Voor mensen die iedere dag naar hun werk moeten, is het niet hebben van een auto in deze tijd bijna onvoorstelbaar. Vooral die mensen die ver van huis moeten hebben voordeel van een auto. Hoewel het steeds drukker wordt op de snelweg, en files een dagelijks onderdeel van ons leven vormen, valt een auto nog steeds te verkiezen boven het openbaar vervoer. Simpelweg omdat je met het openbaar vervoer vaak als haringen in een tonnetje op elkaar gedrukt staat, en langer onderweg bent. Hoewel men wellicht in een een file terecht zal komen, zullen veel mensen de luxe van hun eigen auto prefereren.

Wat we ook dagelijks zien zijn lange rijen aan vrachtwagens op de weg. Vrachtwagens die er dagelijks voor zorgen dat wij weer onze boodschappen kunnen doen, dankzij de aanvoer van nieuwe goederen. Of wat dacht je van de levering van de door jou bestelde kleding of schoenen?
Hoewel deze rits vrachtwagens soms als storend ervaren kan worden, zijn wij vandaag de dag grotendeels afhankelijk van deze wijze van transport.