Alles over Audi

Alles over Audi

Audi is een Duits merk en is opgericht in 1899 door de Duitser August Horch. August Horch was eerst altijd werkzaam bij Benz voordat hij samen met drie andere zijn eigen autobedrijf oprichtte. Horch had altijd zijn ambitie in de autosport liggen, helaas hadden de andere drie waarmee hij het bedrijf oprichtte dit niet. Als gevolg ontstond er onenigheid tussen de partners dus besloot Horch in 1909 alleen verder te gaan. Dat was het moment dat hij een nieuwe autofabriek opzette onder de naam Audi. Hij koos voor de naam Audi omdat dit de latijnse vertaling is voor Horch. Omdat later vier merken met elkaar fuseerden werd het logo van Audi vier ringen die door elkaar haakte, dit is nu nog steeds het logo van Audi. De fabriek werd overgenomen door Mercedes-Benz en later weer door volkswagen. Volkswagen en Audi gingen beiden steeds meer hun eigen weg en de naam Audi werd uiteindelijk veranderd in Audi AG.

De modellen van Audi

Audi heeft verschillende modellen auto’s in verschillende prijsklassen. Vaak heb je een Audi vanaf €18.000, de duurste modellen van het merk kunnen wel oplopen tot €250.000 euro. Sommigen moddelen hebben een open dak, zoals bijvoorbeeld de A3 Cabriolet en de A5 Cabriolet. Audi staat ook heel erg bekend om hun sportieve modellen auto’s. Bij verschillende Audi dealerships kan je ze bekijken of uitproberen. De kleinere modellen van Audi worden over het algemeen gezien als vrouwen auto’s. Audi heeft dus voor ieder wat wils, zo zijn er kleinere modellen, terreinwagens, coupés, cabrio’s sportwagens, SUV en nog veel meer modellen.

De voordelen van een Audi

Heel veel mensen zien een Audi als een auto om mee te schitteren. Het uiterlijk van al de Audi modellen werken hier dan ook maar al te graag aan mee, vaak zijn het sportieve auto’s met een luxere uitstraling. Ook het interieur van de Audi’s ziet er goed uit en gaat lang mee. Over het algemeen is de Audi ook heel zuinig en trekken ze zeker de nodige aandacht.

Nadelen van Audi

Soms wordt er gezegd dat een Audi nog wel eens technische problemen kan ontwikkelen. Toch is het wel duidelijk dat dit afhankelijk is van het model en hoeveel er mee gereden wordt. Zeker van de duurdere modellen van Audi mag je er zeker van uitgaan dat deze voor een hele lange tijd probleemloos mee gaan. Een ander nadeel van Audi is dat een Audi geen optie is als je een goedkope auto wil aanschaffen omdat de modellen van Audi nou eenmaal wat duurder zijn.