In auto’s gaan behoorlijk veel geld om. Sommige mensen willen het liefst iedere twee jaar een gloednieuwe auto terwijl anderen in een auto blijven tijden tot hij echt helemaal op is. Via 247 autoverkopen kun je heel gemakkelijk een auto verkopen. Maar op wat voor een manieren kun je nou eigenlijk allemaal aan een auto komen? Is de auto in al die gevallen helemaal van jou of zijn er nog andere constructies? Voor wie is welke constructie nou eigenlijk het handigste? En waar moet je nou eigenlijk op letten als je een auto wilt kopen? Lees daarover in dit blog wat meer zodat je enigszins voorbereid bent voor je op pad gaat om een auto voor jezelf te regelen. Een Auto Kopen Meestal wordt een auto natuurlijk gewoon gekocht en verkocht. De auto is dan helemaal van jou. Dat betekent dat je er zelf over kunt beslissen en er helemaal de baas over bent. Maar het betekent ook dat je zelf voor de APK, wegenbelasting en autoverzekering opdraait. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van de auto. Niemand verplicht je dat te doen (behalve de jaarlijkse Auto Periodieke Keuring, natuurlijk) maar je auto goed onderhouden zorgt ervoor dat hij veel langer mee zal gaan. Met een eigen auto zul je er ook rekening mee moeten houden dat je zelf voor de kosten opdraait wanneer er iets met de motor, bougies, versnellingsbak of ander auto-onderdeel aan de hand is.
Autohuur Misschien heb je wel helemaal geen behoefte aan constant een auto voor de deur. Het kan namelijk zijn dat je over het algemeen alles gewoon prima lopend of met de fiets afkunt. Je kunt dan een auto huren voor de sporadische keer dat je eens niet met het openbaar vervoer ergens kunt komen. Het verhuurbedrijf zal dan voor de auto en alle andere zaken regelen. Jij huurt gewoon gewoon voor een vast bedrag een auto voor een dag, paar dagen, week of maand. In die tijd heb jij de auto tot je beschikking. Mocht er in die tijd wat met de auto aan de hand zijn zorgt het verhuurbedrijf ervoor dat je toch kunt rijden.
Een Leaseauto Bij een leaseauto wordt de auto niet jouw eigendom maar blijft het voertuig het eigendom van het bedrijf of de particulier die de auto door jou laat leasen. Zij zorgen dus ook dat de auto op tijd naar de APK zal gaan en ander onderhoud op orde is. Mocht er iets met de auto zijn, dan zorgen zij ervoor dat hij weer gemaakt wordt en jij in de tussentijd vervangend vervoer zal krijgen. Het is een dienst die je bij ze afneemt en dus dienen zij ervoor te zorgen dat jij gewoon kunt rijden. Alleen bij schade door eigen schuld zal je in sommige gevallen niet helemaal gedekt zijn. Natuurlijk is tanken wel voor je eigen rekening. Kortom: lease is eigenlijk gewoon autohuur maar dan voor onbepaalde periode. Het leasecontract zal doorlopen tot één van de partijen het opzegt terwijl autohuur meestal voor een aantal dagen of weken wordt vastgesteld.