Hoe regel je het vervoer voor je onderneming?

Hoe regel je het vervoer voor je onderneming?

Hoe regel je het vervoer voor je onderneming?

Gefeliciteerd, het gaat goed met de business. Je onderneming groeit en medewerkers hebben steeds vaker afspraken buiten de deur. Bij deze groei komt wel weer even een uitdaging kijken. Hoe regel je bijvoorbeeld het vervoer voor de afspraken? Hieronder zetten we 5 mogelijkheden op een rij.

Gebruik van eigen privé auto

In het begin, als de afspraken nog niet zo vaak voorkomen, dan is het aanschaffen van een bedrijfsauto waarschijnlijk wat overbodig. Werknemers kunnen in hun eigen auto zakelijke ritten maken voor jouw onderneming. De kosten van het aantal kilometers dat gereden is kun je vergoeden tot maximaal € 0,19 per kilometer. Let wel op, als je voor deze optie kiest dan kun je niet altijd btw aftrekken.

Deelauto’s

Is het aantal zakelijke ritten dat jij en je werknemers moeten maken beperkt? Dan kan het voordelig zijn om gebruik te maken van netwerken van deelauto’s. Deze auto’s staan op vaste locaties en op basis van een abonnement kun je deze auto’s gebruiken wanneer het nodig is. Op die manier maak je gebruik van de voordelen van een auto, zonder dat je te maken krijgt met vaste lasten, onderhoudskosten en verzekeringen.

Schaf je eigen poolauto aan

Op het moment dat de afspraken buiten de deur steeds vaker voorkomen, dan kan het aantrekkelijk zijn om een gezamenlijke bedrijfsauto voor het kantoorpand te hebben staan. Heeft een van jouw werknemers een afspraak, dan kan hij of zij de auto gemakkelijk reserveren en meenemen. Hierbij zorg jezelf voor de aanschaf en onderhoud of je besteed dit uit aan de leasemaatschappij. Schaf jij je eigen auto aan, dan kies je zelf het type auto. Zo kan een elektrische of hybride auto een interessante, zuinige optie zijn.

Een auto van de zaak

Op het moment dat een van je medewerkers regelmatig buiten de deur werkt is een leaseauto een goede investering. Je werknemer mag in de auto rond rijden en jullie hebben er beide verder geen onkosten of onderhoud aan. Dit wordt allemaal uitbesteed aan de leasemaatschappij. Als ondernemer betaal je enkel een vast bedrag per maand.

Steeds vaker wordt er gekozen voor een elektrische leaseauto. Dit is namelijk een stuk voordeliger én het is beter voor het milieu. Het enige waar je nog in moet investeren is een laadpaal bij het kantoor, zodat de auto opgeladen kan worden. Maar dit is meteen een goede investering voor je klanten die op bezoek komen en werknemers die privé een elektrische auto rijden.

Het is dus afhankelijk van het aantal zakelijke afspraken die je samen met je werknemers hebt welke optie het meest aantrekkelijk is. Weeg alle opties af en maak hiervoor een weloverwogen keuze.