Op zoek naar een nieuwe auto? Ga een auto importeren uit Duitsland!

Op zoek naar een nieuwe auto? Ga een auto importeren uit Duitsland!

Op zoek naar een nieuwe auto? Ga een auto importeren uit Duitsland!

Je bent op zoek naar je nieuwe bolide. Het huidige aanbod in Nederland schiet flink te kort en als je een nieuwe auto wilt kopen, betaal je ook nog eens de hoofdprijs voor alle opties die je erbij moet nemen. Al aan importen uit Duitsland gedacht? Een auto importeren uit Duitsland kan je een flinke kostenbesparing opleveren. Je kunt tweedehandsauto’s of zelfs nieuwe auto’s eenvoudig importeren.

Hoe werkt het?

Allereerst is het van belang dat jij je droomauto hebt gevonden. Vervolgens bereken je de BPM: dit is de grootste kostenpost die je moet afdragen. In Duitsland bestaat BPM niet, waardoor de prijzen een stuk lager uitvallen. In Nederland dien je wel BPM te betalen indien je een auto importeert. Een tweedehandsauto is minder waard is dan een nieuwe, dus betaal je ook minder BPM. Dit is vaak de reden waarom een auto importeren loont.

Na het afrekenen in Duitsland, is de auto meteen van jou!

Vervolgens dien je vervoer naar Nederland te regelen en moet de auto op kenteken worden gezet. Ook moet de auto APK-gekeurd worden en zal hij bekeken moeten worden door de RDW.

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Occasions en nieuwe auto’s in Nederland kopen is vrij duur. Daarnaast is het aanbod vaak beperkt. Importeren uit Duitsland brengt vele voordelen met zich mee.

  • De handelsprijzen liggen in Duitsland veel lager. Daarnaast is het mogelijk om met de Duitse dealers en handelaren te onderhandelen over de prijs.
  • Het aanbod in Duitsland is een stuk groter. Duitsland is vele malen groter dan Nederland en dat is ook duidelijk te zien in het aanbod aan auto’s.
  • De geïmporteerde auto’s zijn rijker uitgerust dan in Nederland. Een groot deel van de Nederlandse occasions is afkomstig uit lease. Vanwege de bijtelling zijn de meeste auto’s niet luxe uitgevoerd. In Duitsland vind je luxe uitgevoerde auto’s en dat ook nog eens tegen een lagere prijs.
  • De Duitse auto’s zijn beter onderhouden. Duitsers zijn zuinig op hun bolide en laten deze dan ook bij de dealer onderhouden.
  • Je bespaart niet alleen op de inkoopprijs en extra opties. Er kan flink worden bespaard op BPM. Door dit op de juiste manier te doen, kunnen honderden en soms wel duizenden euro’s worden bespaard. Tel uit je winst!