Tesla timmert aan de weg

Tesla timmert aan de weg

Het tijdperk van de electrische auto lijkt nu echt te gaan beginnen. Tesla, de fabrikant van volledig electrische wagens,  meldde dat dit laatste kwartaal een recordaantal aan auto’s is geleverd.

Met een levering van 24.500 auto’s in het afgelopen kwartaal is het aantal gestegen met 70% ten opzichte van het vorige kwartaal.
Terwijl de cijfers werden opgesteld, zaten nog ruim 5.000 mensen te wachten op hun nieuwe wagen. Dit aantal is niet meegenomen in de kwartaalcijfers.

Tesla verwacht dat deze cijfers in het laatste kwartaal nog hoger zullen zijn, ondanks het prijskaartje wat aan deze bolide hangt, en het feit dat de electrische auto enkele malen negatief in het nieuws kwam na ongelukken in Nederland en Amerika.
In Amerika gebeurde een fataal ongeluk waarbij de automatische piloot in werking was. Bij het ongeluk in Nederland echter, bleek volgens Tesla dat de automatische piloot niet aan had gestaan.

Hoe het ook wendt of keert, het is een prachtige auto waar, zoals al is gebleken, menigeen wel hun rekening voor willen leegplunderen.