Tien pro-tips voor het zelf plakken van autostickers

Tien pro-tips voor het zelf plakken van autostickers

Ja, je kunt het: zelf je autostickers plakken. Jouw bedrijfsauto of -bus verdient het om gezien te worden en met mooie reclame maak je er een rijdend visitekaartje van. Dat kan ook nog eens tegen lage kosten, want autostickers plakken kun je zelf! Zes tips van een professionele plakker.

Pro-tip 1. Bereid je klus voor

Een goede voorbereiding is het halve werk als je zelf autostickers gaat plaatsen. Zorg dat je auto op een plek staat waar je de ruimte hebt. Het liefst binnen, zodat je geen last hebt van weersomstandigheden zoals wind of regen en de klus in een keer kunt klaren.

Uiteraard heb je goede autostickers nodig, maar daarnaast ook een ontvettingsmiddel (zoals Glassex of spiritus), schilderstape, een rolmaat of meetlint, een afbreekmesje en iets om de sticker mee aan te strijken. Een tafel of werkbank waar je je spullen kwijt kunt, is ook handig

Pro-tip 2. Een schone ondergrond is een vereiste. Poetsen maar…

Je wilt dat die autostickers blijven plakken. Ook als je bijvoorbeeld door de wasstraat gaat. Een vetvrije ondergrond is een vereiste. Gebruik dat ontvettingsmiddel en droog het oppervlak daarna goed af.

Pro-tip 3. Meten is weten

De stickers die je gaat plakken, positioneer je eerst met schildertape op de juiste plek. Meet vervolgens goed na of alles klopt. Doordat de beschermfolie nog niet verwijderd is, kan dit een vertekend beeld opleveren. Meten doe je vanaf het begin of eind van de afbeelding en niet vanaf de beschermfolie.

Pro-tip 4. Neem de tijd

Ja, tijd is geld. Maar door zelf te pakken bespaar je al geld. Neem voor het plakken de tijd. Het komt het resultaat ten goede.

Pro-tip 5. Gebruik de juiste materialen

Als je zelf stickers gaat plakken, kies dan voor speciale autostickers met minuscule luchtgaatjes waardoor overtollige lucht makkelijk kan ontsnappen. Zo heb je altijd het strakste resultaat. Neem daarnaast kwalitatieve folies die jarenlang de gewenste kleur houden.

Pro-tip 6. Bekijk eens een plakinstructie

Op bijvoorbeeld YouTube vind je hele goed plakinstructies waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je te werk kunt gaan. Maak daar gebruik van.

Veel succes!