Waarom auto onderhoud van essentieel belang is

Waarom auto onderhoud van essentieel belang is

Waarom auto onderhoud van essentieel belang is

Je gaat er lekker een dagje tussenuit en je stapt je auto in. Tijdens het starten zie je ineens een icoontje knipperen: het is weer tijd voor een servicebeurt. En dat terwijl je net een paar honderd euro hebt aangegeven om door de APK-keuring te komen. Erg vervelend: je bent je auto ook nog eens een dag kwijt en krijgt je ook nog eens een flinke rekening toegestuurd. Maar toch is het van essentieel belang om regelmatig auto onderhoud te laten verrichten. Regelmatig auto onderhoud zorgt voor veel rijplezier en zorgt voor een verminderde kans op reparatiekosten. Bij een APK-keuring wordt je auto enkel op noodzakelijke punten gecheckt.

Kleine en grote beurt

Je vraagt je vast en zeker af wat een autobedrijf doet als je een kleine en grote beurt laat plaatsvinden. Bij een kleine beurt worden alle belangrijke onderdelen, zoals de remmen, oliepeil, autobanden en vloeistoffen nagekeken. Daarnaast wordt ook nog eens de olie ververst en wordt het oliefilter vervangen. Bij een grote beurt wordt de auto in zijn geheel nagekeken. Denk hierbij aan de airco, remblokken, schokdempers, oliefilter, roetfiler, dynamo, koelvloeistof, remvloeistof en ga zo maar door.

Wanneer moet er auto onderhoud plaatsvinden?

Het is lastig om te zeggen wanneer een auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. Dit heeft te maken met veel aspecten, zoals de grootte van de auto, het type, leeftijd, de kilometerstand en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Over het algemeen wordt het volgende aangehouden: na iedere 30.000 kilometer of na twee jaar is je auto toe aan een grote beurt. Bij een kleine beurt is dat weer anders. Hier geldt: na elke 15.000 kilometer of elk jaar.

Alle onderhoudsbeurten worden vastgelegd in het instructieboekje van je auto. Ook zal een autobedrijf je een kaartje of sticker geven wanneer er weer een onderhoudsbeurt zal moeten plaatsenvinden. Mocht je over een nieuwere auto beschikken, zal op een gegeven moment een onderhoudslampje gaan knipperen.