Zo deuk je parkeerschade uit zonder te hoeven spuiten!

Zo deuk je parkeerschade uit zonder te hoeven spuiten!

Inparkeren is voor veel mensen vaak al een vervelend karwei. Nog vervelender is het dus wanneer je schade rijdt tijdens het inparkeren. Het is natuurlijk nog zuurder als dit de eerste deuk of beschadiging op uw auto is. Vroeger moest men vaak de auto opnieuw spuiten om de deuk of beschadiging weg te krijgen, maar tegenwoordig hoeft dat helemaal niet meer! Dentworks; specialist in uitdeuken zonder spuiten heeft hieronder de opties beschreven.
Parkeerschade
Parkeerschade is een van de meest voorkomende autoschade in heel Nederland. Dit komt ook vooral omdat er zo veel verschillende manieren zijn waarop je parkeerschade op kunt lopen. Het kan zijn dat je niet genoeg ruimte hebt bewaard tijdens het parkeren, de autodeuren worden te ver opengegooid, de enorme auto naast je wijkt teveel uit enzovoort. Je wil natuurlijk in ieder geval graag dat de schade gemaakt wordt. Maar hoe doe je dit goedkoop? En misschien nog wel een betere vraag: ga je de schade wel of niet claimen bij je autoverzekeraar?

Wel of niet naar de autoverzekeraar?

Natuurlijk is iedere situatie anders en verschilt het dus ook bij iedere schade of je het beste wel of niet naar de verzekeraar kunt gaan. Toch is iedere situatie goed te beoordelen met een vrij makkelijk sommetje. Wanneer u een WA en volledig casco verzekering heeft bent u verzekerd tegen uw eigen gemaakte schade. Wanneer u deze wil claimen gaat uw no-claimkorting vaak wel weg. Dit wil zeggen dat uw aantal schadevrije jaren hoger worden en u dus meer per maand moet betalen. Soms kan het jaren duren voordat u weer op dezelfde premiebedrag bent.
De rekensom is dus vrij simpel. Je moet gewoon kijken of het het waard is om de kosten zelf te betalen. Bekijk dus hoe ver jouw premiekosten gaan stijgen.

Goedkoper als een gewone reparatie
Het is erg fijn dat uitdeuken zonder te spuiten tot wel de helft goedkoper kan zijn dan een gewone reparatie. Een voorwaarde is hiervoor natuurlijk wel dat er geen schade is ana de lak van de auto en dat de deuken niet te groot zijn. Mocht dit wel zo zijn dan moet er natuurlijk wel gewoon gespoten worden.
Je moet denken aan ongeveer een grootte van twee muntjes van twee euro. Als de schade zo groot is dan kan het vaak wel gewoon uitgedeukt worden.

Dit is vaak de goedkoopste vorm van reparatie om uit eigen zak te betalen. Het is dan vaak wel even zuur maar je raakt in ieder geval niet de no-claimkorting kwijt.