De voordelen van het motorrijden

De voordelen van het motorrijden

Waarom zou je een motor rijden? Sommige rijden het omdat ze het simpelweg leuk vinden. Andere twijfelen er over. Met dit artikel hoop ik je duidelijk te kunnen maken van de voordelen over het rijden van een motor.

Het rijden van een motor is:

– Flexibel

– Goedkoper

– Stoer

– Snel

Elke ochtend in het nieuws hoor je hoeveel kilometer files er staan. Dat is gelukkig nu een onderwerp die niet geldt voor een motorrijder. Je kan met een motor makkelijker een stop maken, even snel aan de kant om op de kaart te kijken en weer verder gaan. Met een motor ben je ook wat meer op de weg geconcentreerd dan met een auto, dat komt omdat je met een motor minder snel op je telefoon kijkt of afgeleid raakt. Je kunt heerlijk genieten van de frisse lucht en je komt op plekken waar je met een auto niet kan komen. Alles gaat ook vlotter omdat je sneller optrekt en overal tussen kan komen. Buiten dat ziet het rijden van een motor er ook heel stoer uit.

Een motor verbruikt minder dan een auto. Met de stijgende benzineprijzen is dit natuurlijk een voordeel. Je betaalt ook minder belasting, onderhoud, uitrusting en onderhoudsproducten. In het algemeen is de aankoopprijs van een motor goedkoper. Verder betaal je ook minder aan verzekeringspremie. Dus het hele financiële plaatje komt je voordeliger uit als motorrijder.