Drie voertuigen om een roadtrip mee te maken

Drie voertuigen om een roadtrip mee te maken

Roadtrips hebben iets magisch. De vrijheid, het avontuur en het ontdekken van de mooiste plekjes is iets wat zowel jong als oud trekt. Het maken van een roadtrip kan op allerlei manieren. Zo kan je er voor kiezen om gewoon in de auto te stappen en te vertrekken, zonder een vooraf geplande route. Het is ook mogelijk om vooraf de route en de stops uit te stippelen, zodat je zeker weet dat je de mooiste plekjes niet misloopt. Welke vorm van roadtrippen ook jouw voorkeur heeft, het kan niet worden uitgevoerd zonder een goed vervoersmiddel. Wij hebben een aantal voertuigen op een rijtje gezet die gebruikt kunnen worden voor verschillende soorten roadtrips.

Een camper

Eén van de meest gebruikte voertuigen voor een roadtrip is een camper. Campers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en bieden veel voordelen ten opzichte van de andere voertuigen. Allereerst heeft een camper de meeste ruimte. Hierdoor kan je veel meer spullen meenemen en hoef je minder primitief te leven. Daarnaast bevat een camper vaak meerdere slaapplaatsen, zodat – afhankelijk van het aantal mensen dat meegaat met de roadtrip – het slapen in een tent vaak niet nodig is. Luxere campers bevatten bovendien vaak een toilet en een douche, waardoor je niet direct afhankelijk bent van een camping. Wil jij een roadtrip maken met een camper? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een tweedehands camper. De aanschafkosten van een tweedehands camper zijn aanzienlijk lager dan de aanschafkosten van een nieuwe camper. Zo is een roadtrip met een camper voor iedereen bereikbaar.

Een personenauto

Het is uiteraard ook mogelijk om met een personenauto op roadtrip te gaan. Met een personenauto kan je meedoen aan georganiseerde roadtrips, ook wel rally’s genoemd, maar het is ook mogelijk om jouw eigen route te volgen. Kies je ervoor om met een personenauto op pad te gaan? Zoek dan van te voren naar plekken om te overnachten, omdat slapen in een auto niet overal is toegestaan en bovendien niet geheel zonder gevaar is. Het is mogelijk om met een wat nieuwere auto op roadtrip te gaan, maar het is ook mogelijk om op roadtrip te gaan met een wat oudere auto, die je speciaal voor de gelegenheid aanschaft.

Een minivan

Vindt jij een camper te groot, maar een personenauto te klein om mee op roadtrip te gaan? Dan is een minivan iets voor jou. Een minivan heeft de wendbaarheid van een gewone personenauto en opbergruimte die gelijk is aan die van een camper, waardoor het beste van twee werelden wordt gecombineerd. Het is mogelijk om in een minivan te slapen, maar dit is niet overal toegestaan. Wij raden je daarom aan om te overnachten in een hotel/hostel of op een camping. Met een tweedehands camper, een personenauto of een minivan wordt jouw roadtrip een groot succes.