Hörmann garagedeuren, altijd een passende garagedeur

Ben je op zoek naar een nieuwe garagedeur? Kijk dan zeker eens naar het assortiment van het Duitse merk Hörmann. Dit merk heeft een uitgebreid assortiment van verschillende soorten garagedeuren waardoor er altijd wel een geschikte deur voor jou tussen zit. In dit blogartikel bespreken we de verschillende soorten deuren die Hörmann aanbiedt.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren zijn enorm populair en dat is niet zonder reden. Dit type deur bestaat uit smalle deurpanelen die verticaal worden geopend en direct onder het plafond worden gehangen. Je hebt dus geen last van een garagedeur die tijdens het openen naar buiten toe kantelt.

Bovendien is het design bijzonder modern en strak. Een sectionale garagedeur is standaard voorzien van een motor zodat je de deur elektrisch kunt bedienen. In geval van nood kun je de deur aan de binnenzijde handmatig openen.

Sectionaaldeuren zijn verkrijgbaar in vele kleuren en patronen. Er zijn ook houtlook deuren leverbaar voor woningen die een landelijke uitstraling hebben.

Kanteldeuren

De echte klassieker onder de garagedeuren is toch wel de kanteldeur. Dit type garagedeur is een goede keuze als je een budgetdeur zoekt die doet wat hij moet doen. Kanteldeuren zijn zowel leverbaar in geïsoleerd uitvoering als in ongeïsoleerde uitvoering en elektrisch of handmatig te openen.

Roldeuren

Roldeuren zijn met name een goede keuze voor als je de garage als opslagplaats wilt gebruiken. Dit type deur rolt zichzelf namelijk recht boven de opening van de garage op. De ruimte in de garage heb je dus zo goed als geheel tot je beschikking waardoor je maximaal opslagruimte hebt.

Roldeuren zijn net zoals kanteldeuren verkrijgbaar in geïsoleerde uitvoering als in ongeïsoleerde uitvoering.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn zeer geschikt voor als je de garage als opslagruimte, werkruimte of hobbyruimte wilt gebruiken. De deuren zijn leverbaar in houten en aluminium uitvoering. Het grote voordeel van openslaande garagedeuren is dat het mogelijk is om ramen in de deurbladen te laten plaatsen. Dat is ideaal omdat er dan wat meer daglicht de garage binnenkomt. Wel zo fijn als je er vele uren in doorbrengt.

Let op de volgende punten als je een garagedeur gaat kiezen

  • De functie van de garage
  • De stijl: hout of aluminium
  • De bediening: elektrisch of handmatig
  • De sloten: zijn de sloten sterk genoeg, hebben ze bijvoorbeeld het politie keurmerk veilig wonen?

Let op acties voor Hörmann garagedeuren

Hörmann garagedeuren zijn echte kwaliteitsdeuren. Daar hangt dan ook logischerwijs een prijskaartje aan. Daarom is het goed om scherp te zijn op acties op Hörmann garagedeuren. Een actie kan je zomaar een besparing van honderden euro’s opleveren.

Meer weten?

Wil je meer weten over Hörmann garagedeuren? Kijk dan eens op deze pagina met alle soorten garagedeuren die te koop zijn. Handig om je verder te oriënteren.