Max Verstappen

Max Verstappen

Of je er nou van houdt of niet, iedereen weet wie Max verstappen is. Dit Formule 1 seizoen was er geen ontkomen aan of hij was in het sport nieuws. Vanaf het moment dat Max zijn debuut in Formule 1 wereld heeft gemaakt is het erg snel gegaan.

Opgegroeid met een vader die zelf ook uit de F1 kwam heeft Max van jongs af aan in verschillende kartklassen mee mogen rijden waar hij veel ervaring heeft opgedaan. Langzaam aan heeft hij zich kunnen voorbereiden op de formule 1 nadat hij met succes de formule 3 en -2 heeft doorlopen. Op 15 maart 2015 maakt Max zijn debuut in de Fomule 1, met zijn leeftijd van 17 jaar is hij de jongste debutant binnen de Formule 1. Na het winnen van de GP (Grand Prix) in Spanje in mei 2016 was hij niet alleen de jongste debutant binnen de Formule 1 maar ook de jongste leider van een GP, de jongste winnaar van een GP en ook nog eens de jongste coureur op het podium ooit!

Door zijn prestatie in Spanje leeft er vanaf dat moment een ware Formule-1 koorst in Nederland. Mocht je nog niet weten wie Max verstappen was dan wist je het wel na de enorme hoeveelheid nieuws berichten of Facebook post.

Maar niet iedereen is blij met Verstappen binnen de Formule-1. Sebastiaan Vettel een Ferrari- coureur heeft al meerdere malen laten weten het niet eens te zijn met de acties van Verstappen. Echter trekt Max zich niet veel van de kritiek van zijn concurrent aan en blijft op zijn vertrouwde manier doorrijden.

Bovenal heeft de jongen coureur er een hoop fans bij en word er nog veel van hem verwacht de komende jaren.