Onderzoek vrachtverkeer Randstad

Onderzoek vrachtverkeer Randstad

Rijkswaterstaat hield eind 2016 een onderzoek naar het vrachtverkeer in de Randstad. Er werd maar liefst op 45 verschillende locaties in Noord-Holland, Utrecht, Flevoland en Zuid-Holland onderzoek gedaan. Zo’n groot verkeersonderzoek wordt eens in de zo veel tijd gehouden. Om precies te zijn eens in de vier jaar.

Door meer inzicht, bepaalde ontwikkelingen en de trends te volgen op de snelwegen hield Rijkswaterstaat enquêtes en kentekenregistraties bij transportbedrijven. Het doel is om meer informatie te verkrijgen over bijvoorbeeld de herkomst en bestemming van vrachtwagens, het soort transport en de intensiteit. Om erachter te komen hoe de transportondernemers zaken als bereikbaarheid en doorstroming ervaren. Werd er een vragenlijst toegestuurd.

Hoe werd het onderzoek uitgevoerd?

Op de snelwegen werden camera’s geplaatst en die moesten de passerende vrachtauto’s registreren. Het was niet verplicht voor de kentekenhouder/transportbedrijven om hieraan deel te nemen. Als je hieraan mee wilde doen, dan moest je de papieren enquête invullen en terugsturen.