Op zoek naar een occassion in Wageningen? Dit is waar je op moet letten!

Op zoek naar een occassion in Wageningen? Dit is waar je op moet letten!

Ben je op zoek naar een occasion in Wageningen? Het vinden van de perfecte occasion is een lastige opgave. Je dient namelijk op veel aspecten te letten, want je wilt immers geen kat in de zak kopen. Om ervoor te zorgen dat het kopen van een occasion Wageningen een eitje wordt, hebben we een checklist opgesteld.

 

Punt 1: Stel je wensen en behoeften vast

Stel vast waarvoor je de auto gaat gebruiken. Heb je kinderen, kies dan voor een goede gezinsauto met voldoende ruimte. Gebruik je de auto alleen voor werk? Dan kan je vaak prima uit de voeten met een kleinere, zuinige auto. Deze punten zijn ook belangrijk: merk, de instaphoogte, energielabel en de autokosten.

 

Punt 2: Waar schaf je de auto aan

Als je een auto haalt bij een autobedrijf, kan je vaak profiteren van extraatjes. Denk aan een BOVAG-garantie die meer zekerheid biedt omtrent garantie en service. Mocht je eventueel gebreken tegenkomen, kan je dit gemakkelijker verhalen bij het autobedrijf dan bij een particulier of een autodealer. Enige nadeel is dat een occasion in Wageningen bij een autobedrijf vaak een hogere aanschafprijs heeft.

 

Punt 3: een proefrit

Maak een uitgebreide proefrit in de stad, op de snelweg en buitenweg om een goede indruk te krijgen. Bekijk of alle functionaliteiten het nog doen om eventueel gebreken te vinden. De besturing, remmen, vering, het geluid, de roestvorming en de zicht zijn aspecten zijn extra belangrijk, omdat dit vaak gepaard gaat met hoge kosten.

 

Punt 4: Onderszoeksplicht

Als koper heb je de plicht om de staat van de auto te onderzoeken. Dit kan je doen middels een proefrit of keuring. Daarnaast kan je ook onderzoek doen naar de onderhoudshistorie en kilometerstand via het RDW.

 

Punt 5: Kosten

Op basis van het kenteken, merk en model kan je de autokosten berekenen. Zo kom je achteraf niet voor hoge kosten te staan.

 

Met deze vijf punten wordt een occasion in Wageningen kopen wel héél makkelijk.