Parkeren op het vliegveld vermijden met een huurauto

Parkeren op het vliegveld vermijden met een huurauto

Het is geen geheim dat het steeds lastiger wordt om een parkeerplek te vinden op luchthavens zoals Schiphol. Niet alleen gaan er ieder jaar meer mensen op vakantie in het buitenland, er landen ook steeds meer toeristen en zakenreizigers op de drukke vliegvelden van het kleine Nederland. Daardoor raken de parkeergarages raken volleren wordt het ook duurder om te parkeren. In vergelijking met vijf jaar geleden, betaalt u gemiddeld 19% meer om te parkeren op Schiphol. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om überhaupt niet meer met de eigen auto naar het vliegveld te gaan, maar met een huurauto.

De grote vraag is: waarom zou u een auto huren of een taxi nemen als uw eigen auto toch klaar staat op de oprit? Het antwoord is simpel: parkeertarieven.

Wanneer u toch uw auto in de parkeerstallen van Schiphol of Rotterdam airport wilt plaatsen, kunnen de kosten snel oplopen. Nu zal een weekendje weg geen pijn doen in de portemonnee, maar wanneer u twee weken naar Spanje gaat vallen deze tarieven best vies tegen. Een parkeerplek op Schiphol voor die periode kost welgeteld 125 euro. Daarentegen kan u bij de autoverhuur Schipholeen auto huren voor 25 euro per dag. Dat scheelt dus 75 euro voor een vakantie van twee weken, die veel beter besteedt is aan paella en sangria.

Daarbij kan zelfs een gigantische parkeergarage als de parkeergarage van Schiphol volstaan. Maar zelfs bij kleinere luchthavens zoals Rotterdam Airport wordt het afgeraden om zonder reservatie uw auto proberen te parkeren. Bij Schiphol heeft u namelijk alleen het probleem dat u erg ver moet lopen als u niet reserveert, maar op Rotterdam Airport wordt er zelfs een hoger tarief gerekend voor dit gemis. Daarbij zal u bij het reserveren van een parkeerplek ook parkeeraanbieders tegen elkaar moeten afwegen. Dat kan uiteraard online, echter kan het reserveren van een huurauto dat net zo goed. Ook op de Engelstalige website carrentalamsterdam airportbijvoorbeeld kan u eenvoudig een huurauto kiezen, uw rijbewijs en gegevens invullen en er zeker van zijn dat u terecht kan. Een auto huren bespaart dus niet alleen geld op het parkeren, kost net zo veel tijd en moeite als het reserveren van een parkeerplek. Het is daarom belangrijk om parkeren te vermijden bij uw volgende vakantie.