Verschillende soorten mobiele oplaadkabels

Verschillende soorten mobiele oplaadkabels

Blog Introductie: Als het gaat om elektrische auto’s, zijn er veel verschillende soorten mobiele oplaadkabels die er zijn. In deze blogpost bekijken we een aantal van de populairste soorten kabels voor mobiele opladers, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke kabel voor u de juiste is.

Type 2 kabels

Het eerste type mobiele oplader kabel dat we gaan bespreken is de Type 2 kabel. Dit is het meest voorkomende type van mobiele oplader kabel, en het is degene die meestal wordt gebruikt in Europa. De Type 2 kabel is compatibel met alle nieuwere elektrische voertuigen, en het is het enige type van kabels die in staat is om snel op te laden. Let uiteraard op wel of het laadvermogen van de kabel overeenkomt met het laadvermogen van uw auto. Dit om zo snel mogelijk op te laden. Toch kan het zijn dat u niet altijd de beschikking heeft over een laadpaal voor EV’s, bijvoorbeeld op vakantie. Dan kan het handig zijn om een mobiele oplaadkabel tot uw beschikking te hebben.

 

Schuko-kabels

Een belangrijke optie is daarmee de mobiele laadkabel type 2 naar Schuko. Deze kabel heeft een type 2 stekker voor de aansluiting op uw auto. Aan de andere kant van de kabel zit een schuko stekker. Dit is een standaard geaarde stekker die u in een normaal stopcontact kunt steken. Hiermee kunt u de Elektrische auto of Plugin hybrid dus opladen aan het normale stroomnet. Let er wel op dat het via deze wijze uiteraard een stuk langzamer gaat.

 

CEE-kabels

Een ander type mobiele laadkabel is de type 2 kabel naar CEE. Deze laadkabel stelt u in staat de auto aan te sluiten op een CEE krachtstroom aansluiting. Deze kabels zijn er weer in verschillende varianten van laadvermogen. Raadpleeg hiermee uiteraard weer de handleiding van uw elektrische auto of plugin hybrid.

 

Er zijn een heleboel verschillende soorten mobiele oplaadkabels die er zijn, maar in deze blogpost hebben we slechts drie van de meest populaire besproken. Hopelijk heeft dit u een beter inzicht gegeven in de verschillende soorten mobiele oplaadkabels, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke kabel voor u geschikt is.