Waar let je op als je een bestelwagen koopt of leaset?

Waar let je op als je een bestelwagen koopt of leaset?

Wanneer je voor je bedrijf een bedrijfswagen wilt kopen of leasen dan is het belangrijk dat het voertuig aan je wensen voldoet. Het gaat daarbij om twee belangrijke kenmerken: de hoeveelheid laadvermogen en het aantal personen dat in de bestelwagen vervoerd kan worden. Vaak wordt een bestelwagen door één of twee personen gebruikt om naar een klus te rijden. Dan kun je kiezen voor een bedrijfswagen met enkele cabine. Deze heeft twee, soms drie zitplaatsen. Het voordeel is dat de rest van de ruimte als laadruimte kan worden benut. Je kunt er dus flink wat materialen, gereedschap en dergelijke in vervoeren.

Vervoer van maximaal vijf personen

Je kunt een bedrijfswagen met dubbele cabine gebruiken voor het vervoer van maximaal vijf personen. Deze bestelwagens hebben vier deuren en twee banken voor passagiers. Uiteraard is elke zitplaats voorzien van een veiligheidsgordel. Uiteraard heeft een bestelwagen met meer zitplaatsen wel minder laadruimte. Het is natuurlijk vaak wel voordeliger om met één bus naar een klus te kunnen rijden, zeker als de medewerkers die mee moeten bij elkaar in de buurt wonen of wanneer je vanaf het bedrijf vertrekt.

Koop een bestelwagen bij een erkende handelaar

Een bestelwagen kopen doe je niet zomaar. De auto moet immers veilig en betrouwbaar zijn. Koop dus bij een handelaar die zijn gebruikte bestelwagens goed controleert voordat ze in de verkoop gaan. Als je een bestelwagen koopt moet duidelijk zijn wanneer de laatste APK heeft plaatsgevonden. Zo weet je hoe lang je kunt rijden voordat de wagen weer voor de keuring moet. Koop je een nieuwe bestelbus en kies je voor lease? Lees dan de voorwaarden goed door voordat je je handtekening zet. Dit geldt natuurlijk ook voor het leasen van een gebruikte bestelwagen. Een leasecontract kun je in de meeste gevallen niet zomaar ontbinden.

Welk merk is de beste keuze?

Bestelwagens met een enkele of dubbele cabine zijn er van diverse merken. Voor welk merk je kiest heeft grotendeels te maken met je eigen persoonlijke voorkeur. Ook kan de inhoud van het laadruim de doorslag geven. Je mag ervan uit gaan dat elke bestelwagen die in Nederland verkocht wordt van goede kwaliteit is. Als je het lastig vindt om een keuze te maken dan kun je je natuurlijk altijd laten adviseren door een verkoper. Die kan aan de hand van jouw wensen aangeven welk merk en type het meest in aanmerking komt. Als je gaat voor een occasion dan moet die natuurlijk op voorraad zijn. Je kunt altijd afspreken dat je een berichtje krijgt als er een gebruikte bestelwagen binnenkomt die aan jouw wensen voldoet.