Waarom is een Peugeot 108 leasen een goed idee?

Waarom is een Peugeot 108 leasen een goed idee?

Ben je op zoek naar een nieuwe auto en twijfel je tussen koop of private lease? Bedenk dan dat leasen veel voordelen heeft. Het belangrijkste pluspunt is dat je geen groot bedrag ineens hoeft te investeren. Als je geen spaargeld op de bank hebt en geld moet lenen om een nieuwe auto te kopen dan betaal je daarover een flinke rente. Dat is zonde, want je kunt ook leasen en dan heb je geen eigen kapitaal nodig. Je kunt toch in een nieuwe Peugeot 108 rijden en bovendien profiteer je van gespreide betaling van alle overige kosten die met je auto te maken hebben.

Geen hoge rekeningen meer

Als je een auto koopt dan loop je het risico dat je voor een reparatie of voor de verzekering een forse rekening gepresenteerd krijgt die in één keer betaald moet worden. Dat is dan soms best even schrikken. Als je kiest voor Peugeot 108 private lease heb je daar geen last van. Je betaalt namelijk alle kosten per maand. Dat geldt voor de afschrijving, maar ook voor de wegenbelasting, de verzekering en onderhoud en reparaties. Als de auto een onderhoudsbeurt nodig heeft dan kun je hem gewoon naar de garage brengen, de factuur gaat naar de leasemaatschappij. Dat geldt ook als de auto schade heeft, want je hebt altijd een allrisk verzekering. Soms geldt hiervoor wel een eigen risico als de schade door eigen schuld is ontstaan. Houd hier wel rekening mee.

Kies het contract dat bij je past

Bij het leasen van een auto kun je zelf het contract kiezen. Je kiest een looptijd van meestal minimaal 24 maanden, maar langer kan ook. Daarnaast bepaal je hoeveel kilometers je jaarlijks wilt rijden. Je kunt kiezen voor 10.000 kilometers per jaar als je niet veel rijdt, maar ook voor 30.000 of meer als je dagelijks op pad bent, bijvoorbeeld voor je werk. Let op dat je extra betaalt als je te veel kilometers rijdt, probeer hier dus een goede inschatting van te maken.

Heeft leasen dan helemaal geen nadelen?

Private lease heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Er zit maar één addertje onder het gras. Als je een contract aangaat dan is het lastig om dit tussentijds te verbreken. Als je na een periode van je leaseauto af wilt en het contract loopt nog geruime tijd dan moet je hier een vergoeding voor betalen of je moet zelfs het gehele contract uitdienen ook als je de auto inlevert.