Welke autoverzekering kies ik?

Welke autoverzekering kies ik?

Wanneer je een auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten.
Hierdoor kunnen bij schade, mocht dat door jou veroorzaakt worden, de slachtoffers schadeloos gesteld worden.
Hoe uitgebreid je verzekering is, ligt geheel aan jezelf.

De basis is een WA verzekering. De verzekering wordt verbonden aan de auto, dus niet aan de persoon die erin rijdt. Hierdoor wordt de schade aan de tegenpartij ook vergoed wanneer iemand anders dan de eigenaar in de auto rijdt (mits bevoegd om te rijden).
Met WA wordt de schade vergoed waarvoor de autobezitter aansprakelijk is. De schade aan de eigen auto wordt hierbij echter niet vergoed.

Bij WA met beperkt casco wordt de schade van de tegenpartij gedekt, alsmede de schade aan de eigen auto, indien dit voortkomt uit bepaalde gebeurtenissen. Wel dient hierbij rekening gehouden te worden met een eigen risico.

Bij all risk ben je WA verzekerd, en is ook de schade aan de eigen auto in de meeste gevallen gedekt.

Naast deze opties is er ook de mogelijkheid je aanvullend te laten verzekeren. Zo heb je de inzittenden verzekeringen, en de rechtsbijstand, mocht het tot een kort geding of een rechtzaak komen.

Welke verzekering je afsluit, is geheel aan jezelf. Bij een nieuwe auto is het verstandig om deze all risk te verzekeren, aangezien de dagwaarde natuurlijk veel hoger ligt dan bij een occasion. Maar laat je goed informeren wat de verzekering van jouw keuze allemaal dekt, om zoveel mogelijk verrassingen achteraf uit te sluiten. Ook voor een echte oldtimer kun je beter goed je oldtimerverzekering vergelijken, voor je er een afsluit.

No Comments

Leave a reply.